Părintele Calistrat Chifan se află în centrul unui scandal monstru, după ce a fost filmat când a lovit o femeie, aceasta căzând din picioare. 

Părintele Calistrat Chifan a fost pus la zid de români după ce două enoriașe l-au acuzat că le-a lovit la Mănăstirea Vlădiceni din Iași. Unul dintre incidente a fost filmat. În video se vede cum preotul se îndreaptă spre o femeie și o lovește cu putere peste față. Din cauza loviturii puternice, femeia a căzut din picioare. Se pare că preotul a fost implicat în mai multe scandaluri. 

Calistrat Chifan s-a născut pe data de 3 decembrie 1965, în județul Suceava. Înainte de a deveni preot, părintele a făcut stagiul militar. În armată, Calistrat Chifan s-a împrietenit cu un absolvent de teologie. După terminarea armatei, a început să meargă des la Mănăstirea Putna, unde l-a cunoscut pe părintele Iachint, care l-a îndrumat spre această profesie. 

Părintele Calistrat nu are studii în domeniu

Conform unui comunicat al Patriarhiei Române din anul 2003, se pare că părintele Calistrat a fost hirotonit de Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Daniel. S-a luat această decizie fiindcă era mare nevoie de preoți slujitori la noi în țară. Chiar dacă era absolventul unui liceu agricol, nu avea rezultate extraordinare la învățătură și nu avea studii teologice, Calistrat Chifan a fost hirotonit. 

„De altfel, încercările sale de a promova examenul de admitere la Facultatea de Teologie au eșuat din cauza pregătirii insuficiente”, arată același comunicat.

Detalii neștiute despre părintele Calistrat Chifan! Este șocant ce a putut să facă în 2003: L-a bătut până l-a omorât!

Se pare că părintele Calistrat a avut probleme de comportament încă din anul 2000. Pe atunci, Calistrat Chifan a călugărit mai mulți tineri, fără a raporta acest lucru superiorilor săi. Din această cauză, i-a fost interzis să mai țină slujbe în următorii ani. Ulterior, a fost mutat la Mănăstirea Vlădiceni, acolo unde slujește și în prezent.  

Calistrat Chifan, probleme de comportament încă din tinerețe

Tot în comunicatul de presă citat mai sus, Patriarhia Română spunea că părintele Calistrat nu l-a ascultat pe starețul Mănăstirii Sihastria.  

„Calistrat a încercat să răstoarne ordinea tradițională din aceasta mănăstire, act condamnat de toți marii duhovnici ai Sihăstriei”, arată același comunicat dat de Patriarhia Română. 

În anul 2003 a urlat un nou scandal. Calistrat Chifan a bătut un cal până l-a omorât. Acum, se pare că și-a arătat din nou adevărata față. Calistrat Chifan a fost filmat când a lovit o femeie cu putere peste față. În prezent, preotul este cercetat de polițiștii din Iași.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.