Ministerul Educației a făcut publice detalii cruciale cu privire la procesul de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025, inclusiv răspunsuri la întrebările frecvente ale părinților.

Perioada de înscriere este stabilită între 11 aprilie și 14 mai, conform declarațiilor Ministrului Educației, Ligia Deca.

Părinții vor avea posibilitatea de a apela la un număr telverde pus la dispoziție de către fiecare inspectorat școlar pentru a primi informațiile necesare despre acest proces. Conform Ministerului, copiii eligibili pentru înscriere sunt cei care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv, precum și cei care o împlinesc în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024, în baza recomandării speciale sau a unei evaluări.

Procesul de evaluare pentru copiii neînmatriculați în grădiniță sau cei care se întorc din străinătate este programat între 28 martie și 10 aprilie 2024. În plus, părinții pot alege între înscrierea la școala de circumscripție, care asigură automat locul copilului, sau la o altă unitate de învățământ, în limita locurilor disponibile.

Pentru a completa cererile-tip de înscriere, părinții/tutorii trebuie să se adreseze fie online, fie direct la unitatea de învățământ aleasă. Faza inițială de înscriere se finalizează pe 29 mai, urmând ca pe 21 iunie să fie afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.