Reclamă
Reclamă

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit noi detalii despre marea recalculare a pensiilor din România. Acesta a prezentat la Digi24 documentul pe care îl vor primi pensionarii în scurt timp și a explicat și ce se va întâmpla în cazul în care, în urma recalculării, pensia iese mai mică: „pensionarul rămâne cu pensia cea mai avantajoasă în plată”.

„Da, lucrul acesta este prevăzut clar în lege, noi respectăm exact legea, vorbim de legea 360. Dacă în această formulă de calcul există un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată în prezent, lucrurile sunt foarte clare, pensionarul rămâne cu pensia cea mai avantajoasă în plată,” a declarat președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

Decizia de recalculare a pensiei va fi trimisă în plic, prin Poșta Română, fiecărui pensionar, pentru ca procesul de recalculare să se poată finaliza până în luna septembrie, a declarat președintele CNPP la Digi24. În cazul în care un pensionar nu este acasă când vine poștașul, plicul cu decizia sa va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poștal.

Reclamă

În concluzie, recalcularea pensiilor se va face conform legii 360, iar pensionarii vor primi pensia cea mai avantajoasă, chiar dacă recalcularea ar sugera un cuantum mai mic. Documentele de recalculare vor fi distribuite prin Poșta Română și, dacă pensionarii nu sunt acasă la momentul livrării, plicurile vor putea fi ridicate de la oficiul poștal local.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro