Reclamă

Tragedia recentă care a avut loc în Atlantic a adus moartea a cinci oameni. Aceștia se aflau la bordul submersibilului Titan, într-o misiune de explorare. După ce s-a aflat deznodământul legat de decesul pasagerilor, acum ies la iveală detalii tulburătoare. Una dintre ele este legată de clipele fatidice în care submersibilul a fost distrus de presiunea apei. Aceasta este susținută de mai mulți specialiști și face referire la implozia Titanului.

Implozia a avut un zgomot puternic pe care autoritățile l-ar fi captat

Conform experților, implozia submersibilului a avut loc la o oră și 45 de minute de la începutul scufundării. Atunci, presiunea asupra ambarcațiunii a depășit limitele rezistenței sale. Carcasa din fibră de sticlă și titan a submersibilului nu a putut rezista presiunii extreme de patru milioane două sute de mii de kilograme forță pe metrul pătrat. Implozia devastatoare a fost ultimul punct al misiunii la care pasagerii au luat parte.

Autoritățile identificat cinci bucăți mari de resturi care au indicat originea lor de la submersibilul Titan, confirmând astfel că o catastrofă a avut loc.

Un aspect tulburător este faptul că cei aflați la bordul submersibilului nu au avut nicio șansă de a înțelege ce se întâmplă, deoarece totul s-a petrecut într-un interval de timp extrem de scurt. Chiar și așa, presiunea crescută în adâncimi mari, care poate ajunge la echivalentul a 400 de tone pe metrul pătrat, reprezintă o provocare majoră pentru submersibilele moderne.

În mijlocul acestui context tragic, surse neoficiale din presa americană acuză marinele americane de păstrarea secretului privind un sistem care a captat sunetul imploziei. Mai mult, regizorul celebrului film „Titanic”, James Cameron, susține că era deja informat cu privire la implozia submersibilului cu câteva zile înainte de tragedie, datorită unor surse pe care le-a contactat. Acest lucru alimentează speculațiile cu privire la existența unor informații reținute în mod intenționat de autorități.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro