Reclamă

Prețurile la alimente au crescut substanțial, în ultimii 10 ani. Cetățenii români sunt nemulțumiți de scumpirile care apar cu rapiditate. Conform unor statistici, în anul 2021 s-a atins cel mai mare nivel de creștere a prețurilor, comparativ cu anul 2011.

Agenția ONU pentru alimentație a anunțat prețurile în anul trecut au crescut cu un procent de 28%. Prețurile din întreaga lume au suferit o scădere în luna decembrie, în urma unor patru creșteri consecutive lunar, conform stiripesurse.ro

Prețurile alimentelor s-au scumpit enorm. Au atins maximul ultimilor 10 ani

Oamenii cu venituri mici sau medii resimt cel mai puternic scumpirile care apar. Cu greu reușesc să își drămuiască banii, iar teama de a nu mai face față cheltuielilor crește pe zi ce trece.

Se pare că țara noastră importă din ce în ce mai multe alimente, lucru care conduce către aceste scumpiri.

Reprezentanții sunt de părere că agricultura din România nu reprezintă o sursă de creștere economică.

În luna septembrie a anului trecut, reprezentanții spuneau că se caută strategii pentru stoparea creșterii prețurilor. De asemenea, mai spuneau că agricultura fermierilor români nu este o sursă de creștere economică.

pixabay

„Cât timp micile ferme funcționează la nivel de subzistență și rămân terenul necultivate agricultura nu poate deveni sursă de creștere economică. Agricultorii trebuie susținuți să asigure nevoiel piețelor și să ofere marfa și supermarketurilor. „, spunea Nicu Vasile, Președintele LAPAR (Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România)

Ministrul Agriculturii declara că se caută o soluție pentru a stopa creșterea prețurilor.

„Aceste scumpiri se datorează acelor factori variabili pe care îi găsim în piață, cresterea costurilor energiei, scumpiri la costurile de producție. Gândim interventii în acest sens, dar intervenția într-o piață economică liberă e una grea.”, a declara Marius Micu

Anul acesta a fost unul benefic pentru producția de cereale. Producătorii români au produs o cantitate de 4 ori mai mare decât are statul român nevoie.

„Anul acesta mă uitam la producția de grâu, fermierii au produs de patru ori mai mult decât are statul român nevoie și cu toate astea importăm o grămadă de produse.”, spunea Mihai Moraru, directorul AFIR (Agenția Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale)

 


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro