Reclamă
Reclamă

David Hosier, în vârstă de 69 de ani, urmează să fie executat marți prin injecție letală pentru uciderea Angelei Gilpin, mamă a doi copii, și a soțului acesteia, Rodney Gilpin, în 2009. Hosier își susține nevinovăția și în ultimul moment, spunând că „Nu poți arăta remușcări pentru ceva ce nu ai făcut”.

Condamnarea a fost pronunțată în ciuda argumentelor lui Hosier privind lipsa de probe fizice care să îl lege de locul crimei și a criticilor legate de incompetența avocaților săi. Toate căile de contestație au fost epuizate luni, iar Hosier va deveni al doilea deținut executat în Missouri în acest an și al șaptelea din Statele Unite, potrivit USA Today.

Avocatul lui Hosier, Jeremy Weis, a declarat: „Nu aș spune că este împăcat”.

Reclamă

Hosier și soții Gilpin locuiau în apartamente vecine în Jefferson City, iar relația dintre Hosier și Angela a început în 2008 sau 2009, în timpul unei despărțiri temporare a soților Gilpin. La scurt timp după ce Angela a decis să rămână cu soțul ei, ea a cerut un ordin de restricție împotriva lui Hosier, afirmând că „Mă sperie. Nu știu ce va face mai departe”.

Cu o zi înainte de crime, Hosier a lăsat mesaje vocale amenințătoare pentru prietenii săi, iar pe 28 septembrie 2009, soții Gilpin au fost găsiți împușcați mortal în apartamentul lor. Poliția l-a arestat pe Hosier câteva ore mai târziu, după ce a descoperit cererea de protecție a Angelei și mai multe arme de foc în mașina acestuia.

Familia lui Hosier a încercat să obțină clemența guvernatorului republican Michael Parson, dar cererea a fost respinsă luni. Parson a declarat că „Angela Gilpin a fost ucisă de David Hosier pentru că nu a mai vrut o relație romantică cu el. El nu arată nicio remuşcare pentru gestul acesta fără sens”.

De când a fost plasat în izolare pe 14 februarie, starea lui Hosier s-a deteriorat, fiind internat și pentru insuficiență cardiacă în luna mai. În această perioadă, a dezvoltat o relație strânsă cu consilierul său spiritual, reverendul Jeff Hood.

În ultima sa declarație pentru presa locală, Hosier a spus că îi pare rău că soții Gilpin au fost uciși („nimeni nu merită așa ceva”), dar își menține nevinovăția chiar și pe ultima sută de metri.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro