Despărțirea haotică a chiriașilor de imobilele închiriate. Evoluția haotică de pe piața închirierilor de locuințe este unul care creează foarte multe neplăceri. Dat fiind că s-au schimbat multe aspecte cu privire nevoia de a închiria sau nu o locuință. Mulți proprietari s-au trezit că le pleacă brusc clienții. Oameni care au ajuns în ipostaza de-a nu avea cu ce să plătească chiria, nevoiți să renunțe la tot.

Despărțirea haotică a chiriașilor de imobilele închiriate

O tânără din Galați acuză un ieşean care se ocupă cu închirierea de locuinţe că refuză să-i returneze garanția. Aceasta susține că apartamentul închiriat nu fusese locuit niciodată. Preferând să stea în camera oferită de facultatea la care este înscrisă. Când a venit starea de urgență nu a mai avut deloc nevoie de apartament.

„Înainte de a-i plăti chiria pe luna mai, l-am contactat şi l-am anunţat că doresc să renunţ la contract, fapt pentru care a fost de acord. Am strâns lucrurile, l-am sunat să vină să ne dea banii şi să reziliem contractul. Luna martie şi aprilie au fost plătite la timp odată cu avansul de 200 euro dat la prima chirie, pot dovedi cu extrasul bancar unde declar în detalii că suma achitată acestuia este pentru chirie. Proprietarul a zis că mi-ar fi dat avansul curând, dar nu avea bani în momentul eliberării apartamentului. Când am sugerat să scriem un proces verbal, în care afirmă că îmi datorează banii primiţi în avans, să las cheia şi să semnăm că suntem de comun acord să părăsesc apartamentul, domnul Constantin Corbu s-a ridicat de la masă şi a plecat.”

Proprietarul susține că tânără i-ar fi distrus apartamentul. Spune că a furat mai multe lucruri din apartament. baia ar fi fost cea mai afectată. Banca ar fi luat dușul și chiuveta apartamentului. Ea susține că erau de fapt ale ei. Iar din moment ce nu a apucat să le folosească, a spus că nu putea renunța la nimic din ce investise.

 Am continuat cu strângerea bagajelor pentru a putea pleca la Galaţi, fără banii pe care i-am plătit pentru avans. Am rămas doar cu cheia apartamentului şi contractul de încheiere nesemnat. (…) Nu contează dacă în final nu îmi voi putea recupera banii, suma nu este foarte mare, dar doresc ca alte persoane să nu fie înşelate aşa cum am fost eu. Domnul Corbu m-a înşelat prin furtul avansului în valoare de 200 de euro. Contractul este un fals pentru că el nu declară că închiriază apartamente, şi are multe altele în Iaşi şi în Piatra Neamţ”, mărturisește Bianca.