Reclamă

Prăjitura Biadera

Ingrediente:

  • 100 g alune de pădure
  •  100 g migdale
  •  9 linguri apă
  •  100 g zahăr
  •  170 g margarină/unt
  •  250 g biscuiți
  •  200 g ciocolată neagră
  •  2 linguri rom

Mod de preparare:

  • Trage alunele de pădure și migdalele la tigaie pentru 7-10 minute sau coace-le la cuptor. Când se răcesc, macină-le în robotul de bucătărie, împreună cu biscuiții.
  • Combină apă cu zahărul și margarină sau untul la bain marie, până când se topește.
  • Amestecă compoziția de alune, migdale și biscuiți cu grăsimea topită, până ce se omogenizează. Separă rezultatul în 2 părți egale. Într-una toarnă 100 g ciocolată neagră topită, iar în cealaltă toarnă cele 2 linguri de rom și amestecă.
  • Asamblează prăjitură în tavă, astfel: întinde compoziția cu ciocolată într-o tavă, urmată de compoziția cu rom. Glazurează prăjitura cu restul de 100 g de ciocolată topită și da-o la rece pentru minim o oră.

Prăjitură Baiadera

Desert cu alune și ciocolată

  • 100 g alune de pădure
  •  100 g migdale
  •  100 g zahăr
  •  9 linguri apă
  •  170 g margarină/unt
  •  250 g biscuiți
  •  200 g ciocolată neagră
  •  2 linguri rom
  1. Trage alunele de pădure și migdalele la tigaie pentru 7-10 minute sau coace-le la cuptor. Când se răcesc, macină-le în robotul de bucătărie, împreună cu biscuiții.

  2. Combină apă cu zahărul și margarină sau untul la bain marie, până când se topește. Amestecă compoziția de alune, migdale și biscuiți cu grăsimea topită, până ce se omogenizează.

  3.  Separă rezultatul în 2 părți egale. Într-una toarnă 100 g ciocolată neagră topită, iar în cealaltă toarnă cele 2 linguri de rom și amestecă.

  4. Asamblează prăjitură în tavă, astfel: întinde compoziția cu ciocolată într-o tavă, urmată de compoziția cu rom. Glazurează prăjitura cu restul de 100 g de ciocolată topită și da-o la rece pentru minim o ora.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro