Prăjitura Biadera
Ingrediente:
- 100 g alune de pădure
- 100 g migdale
- 9 linguri apă
- 100 g zahăr
- 170 g margarină/unt
- 250 g biscuiți
- 200 g ciocolată neagră
- 2 linguri rom
Mod de preparare:
- Trage alunele de pădure și migdalele la tigaie pentru 7-10 minute sau coace-le la cuptor. Când se răcesc, macină-le în robotul de bucătărie, împreună cu biscuiții.
- Combină apă cu zahărul și margarină sau untul la bain marie, până când se topește.
- Amestecă compoziția de alune, migdale și biscuiți cu grăsimea topită, până ce se omogenizează. Separă rezultatul în 2 părți egale. Într-una toarnă 100 g ciocolată neagră topită, iar în cealaltă toarnă cele 2 linguri de rom și amestecă.
- Asamblează prăjitură în tavă, astfel: întinde compoziția cu ciocolată într-o tavă, urmată de compoziția cu rom. Glazurează prăjitura cu restul de 100 g de ciocolată topită și da-o la rece pentru minim o oră.
Prăjitură Baiadera
Desert cu alune și ciocolată
- 100 g alune de pădure
- 100 g migdale
- 100 g zahăr
- 9 linguri apă
- 170 g margarină/unt
- 250 g biscuiți
- 200 g ciocolată neagră
- 2 linguri rom
-
Trage alunele de pădure și migdalele la tigaie pentru 7-10 minute sau coace-le la cuptor. Când se răcesc, macină-le în robotul de bucătărie, împreună cu biscuiții.
-
Combină apă cu zahărul și margarină sau untul la bain marie, până când se topește. Amestecă compoziția de alune, migdale și biscuiți cu grăsimea topită, până ce se omogenizează.
-
Separă rezultatul în 2 părți egale. Într-una toarnă 100 g ciocolată neagră topită, iar în cealaltă toarnă cele 2 linguri de rom și amestecă.
-
Asamblează prăjitură în tavă, astfel: întinde compoziția cu ciocolată într-o tavă, urmată de compoziția cu rom. Glazurează prăjitura cu restul de 100 g de ciocolată topită și da-o la rece pentru minim o ora.