Reclamă
Reclamă

Atributul desemnării comisarului european este al prim-ministrului, a declarat sâmbătă șeful Executivului, Marcel Ciolacu, afirmând că va avea o discuție și cu președintele Klaus Iohannis pe acest subiect.

El a fost întrebat la Buzău despre varianta care ar fi vehiculată de a-l sprijini pe Nicolae Ciucă în candidatura pentru prezidențiale la schimb cu garanția că va fi menținut ca premier și, de asemenea, că un social-democrat va fi propus pentru postul de comisar european care urmează să revină României.

„În primul rând, atributul desemnării comisarului european este al primului-ministru. Este o discuție și în coaliție și voi avea o discuție și cu președintele României, care este, de fapt, reprezentantul României la Consiliul European. Negocierile în ceea ce privește comisarul deja sunt începute de șase luni și cu mai mulți lideri europeni, am avut ieri discuții telefonice. Lucrurile sunt într-o direcție corectă și mai ales instituțională”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Reclamă

Șeful Executivului a vizitat, sâmbătă, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic ”Aurel Vlaicu”, de la Boboc, unde se desfășoară mitingul aerian Boboc Air Show – BOBAS 2024.

Recapitulativ, prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat că desemnarea comisarului european este o atribuție a sa și că vor avea loc discuții atât în coaliția de guvernare, cât și cu președintele Klaus Iohannis. Negocierile pentru acest post sunt în derulare de mai multe luni și implică consultări cu lideri europeni.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro