Reclamă

Ciorba de fasole boabe – una dintre cele mai apreciate mâncăruri românești, este preferată de aproximativ 70% din populația țării. Reteta pe care o prezentăm astăzi este una primă de la Mănăstirea Prislop și, deși este de post, este extrem de savuroasă și cremoasă.

Detalii despre ingredientele necesare: 600 de grame de fasole boabe uscată, trei cepe, doi morcovi, doi-trei ardei, șase-șapte roșii cherry, o jumătate de țelină mică, 70 ml de ulei, patrunjel proaspăt, sare și piper, toate după gustul fiecăruia. În plus, se va folosi o lingură sau una și jumătate de pastă de tomate.

Procesul de preparare începe cu înmuierea fasolei boabe peste noapte, în apă. A doua zi, fasolea se pune la fiert în 3.5 litri de apă rece. După zece-douăsprezece minute de la fierbere, apa se schimbă. Acest procedeu se repetă de două ori.

În paralel, se curăță și se taie legumele cubulete, cu excepția roșiilor, care vor fi decojite mai târziu. Într-o oală separată, se încinge uleiul, se adaugă legumele tăiate și se călesc câteva minute, până își schimbă ușor culoarea. Se adaugă pasta de tomate și roșiile decojite, precum și cinci-șase polonice de supă de fasole. Amestecul se lasă să fiarbă la foc mic timp de 12-15 minute.

După ce această perioadă a trecut, se adaugă fasolea fiartă peste legume. Ciorba mai dă câteva clocote, după care se adaugă sare și piper, după gustul fiecăruia. În final, se ia de pe foc și se adaugă patrunjel proaspăt tăiat mărunt. Ciorba se lasă câteva minute pentru ca patrunjelul să-și împrăștie aroma, apoi este gata de servit. Se servește călduță. Poftă bună!


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro