Armata a identificat o nouă dronă suspectă în imediata apropiere a aeroportului Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, marcând al doilea incident de acest tip din recentele zile. Această descoperire vine după ce, zilele trecute, trei drone civile fuseseră detectate lângă baza militară, zonă în care utilizarea lor este strict interzisă.

Informațiile preliminare indică faptul că drona civilă de mici dimensiuni a fost repede identificată de radarele armatei, nefiind necesară intervenția cu elemente de bruiaj pentru neutralizarea ei. Drona a fost coborâtă la scurt timp după detectare, demonstrând eficiența măsurilor de supraveghere a spațiului aerian din zona respectivă.

Militarii au reacționat prompt, trimițând o nouă sesizare către autoritățile competente pentru investigații suplimentare. Aceste evenimente subliniază preocupările securitare legate de proliferarea utilizării dronelor în apropierea instalațiilor militare și strategice.

Incidentul deschide discuții despre necesitatea și implementarea unor măsuri suplimentare de securitate pentru prevenirea zborurilor neautorizate în zonele critice. Rolul tehnologiei de detectare și neutralizare a dronelor civile devine din ce în ce mai relevant pe fondul acestei provocări emergente.