Reclamă

Descoperirea cel puțîn bizară a fost făcută de către cercetătorii din cadrul Universității Brandon. După lungi analize pe fosilele unor dinozauri aceștia au găsit minunea care uimește o lume întreagă. În stomacul uriașului dinozaur a fost găsită ultima masă pe care acesta o consumase perfect conservată. Descoperirea poate schimbă cu adevărat tot ce se credea despre acești giganți.

Descoperirea a avut loc pe etape

Desoperirea s-a desfășurat pe o perioada îndelungată. Asta pentru că nici cercetătorilor nu le-a fost la îndemână să identifice dacă masă conservată era intactă. Specialiștii sutin că această este formă strict din plante și semințe, fapt care indică modul în care dinozaurii se hrăneau. Descoperirea are o importantă deosebită în studiul fosilelor. Mai ales datorită  faptului că până în prezent nu există o dovadă clară a tiologiei de hrană pe care uriașele animale o ingurgitau. Mai concret, plantele identificate în intestinle dinozaurului erau ferigile, despre care se spune că datează de acum 100 milioane de ani. Studiul a fost făcut pe dinozaurul ankylosaurus.

„Fragmentele de frunze și alte fosile vegetale au fost păstrate până la celule”, a spus David Greenwood, coautorul studiului și biologul Universității Brandon, conform Daily Star.

Atracție pentru pasionații de legende

Descoperirea este de-a dreptul uimitoare mai ales pentru cei pasionați de istorie. Experții care au constatat elementul bizar sutin că este un pas uriaș. Asta pentru că cei care vor vedea în muzeu grozăvia vor înțelege mai multe despre habitatul dinozaurilor.

„Constatarea conținutului actual de stomac conservat de la un dinozaur este extrem de rară, iar acest stomac mumificat este de departe cel mai bine conservat stomac de dinozaur găsit până acum. Când oamenii vor vedea această fosilă uimitoare și li se va spune că știm care a fost ultima să masă, aproape că va readuce la viață bestia pentru ei, oferind o privire despre modul în care animalul efectiv își desfășura activitatea zilnică, unde trăia și care era mâncarea preferată”, a spus Jim Basinger, coautor al studiului și geolog la Universitatea din Saskatchewan, potrivit sursei citate.

Descoperirea care va soca planeta


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro