Reclamă

Sunt purtate atât de femei și bărbați și au devenit un accesoriu de nelipsit. Totuși, nimeni nu a știut până acum ce rol în plus au. Conform unui unui studiu recent, smartwatch-urile ar putea juca un rol crucial în detectarea și monitorizarea timpurie a bolii Parkinson.

Ceasurile inteligente te pot ține departe de anumite afecțiuni

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au analizat datele de la peste 103.000 de persoane care purtau dispozitive portabile de uz medical. Aceștia au descoperit că viteza de mișcare măsurată continuu ar putea fi un indicator al dezvoltării ulterioare a bolii.

Utilizând inteligența artificială,

specialiștii au reușit să distingă între persoanele care vor dezvolta Parkinson și cele care rămân sănătoase.

Această descoperire ar putea permite un diagnostic și un tratament mai timpuriu. Astfel, oferind pacienților o șansă mai mare de a-și gestiona afecțiunea în stadiile incipiente

Bolile neurologice, cum ar fi boala Parkinson, pot fi dificil de diagnosticat în fazele incipiente. Totul deoarece simptomele pot fi subtile și pot fi atribuite altor cauze. Cu toate acestea, studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Cardiff arată că smartwatch-urile ar putea furniza indicii valoroase privind dezvoltarea bolii cu mulți ani înainte ca simptomele evidente să apară.

Mișcarea lentă este unul dintre semnele distinctive ale Parkinsonului, alături de tremurături și rigiditate.Prin monitorizarea continuă a vitezei de mișcare, smartwatch-urile pot oferi informații utile medicilor și pacienților, ajutând la intervenția precoce și gestionarea adecvată a afecțiunii.

 Cei care au realizat studiul sunt deciși să îi încurajeze pe cei care au avut în familie cazuri ale bolii să poarte un astfel de ceas. De partea cealaltă, au existat și sceptici care susțin că la baza studiului ar sta o strategie a companiilor care comercializează astfel de ceasuri.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro