Reclamă

Ilegalitatea transportului cu avionul al animalelor, în special a reptilelor, poate avea consecințe grave asupra biodiversității, dar și siguranței publice. O astfel de imprudență este aspru sancționată în majoritatea statelor lumii. Un caz recent care a avut loc pe Aeroportul din Viena, i-a șocat pe angajații acestuia. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani prins cu zeci de reptile în bagajul de cală. La controlul din aeroport, reptilele au fost depistate, spre groaza ofițerilor de la securitate.

Prins cu peste 90 de reptile în aeroport

Scenele de groază s-au petrecut pe aeroportul din Viena. Acestea au scos la iveală spune presa internațională, o lipsă a unor pedepse mai aspre în acest sens.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost prins cu 90 de reptile în bagaje. Descoperirea șocantă a avut loc în timpul controlului de securitate desfășurat la aeroportul din Viena.

Acesta sosise în capitala Austriei pe un zbor provenind din Addis Ababa, capitala Etiopiei. Autoritățile austriece au comunicat că printre animalele confiscate se aflau 85 de șopârle gecko. De asemenea, bărbatul avea la purtător și doi șerpi precum și doi scorpioni.

Valoarea totală a acestora se ridică la aproximativ 47.000 euro, estimează autoritățile.

Bărbatul a încercat să scape

Bărbatul a încercat să evite declarația bunurilor sale la intrarea în Austria. Acesta a folosit ieșirea destinată pasagerilor care nu au nimic de declarat. Cu toate acestea, vameșii l-au observat și au decis să-i verifice bagajele.

Ofițerii au rămas șocați când au descoperit cele 90 de reptile în trei cutii de transport.

După cum se menționează în comunicatul emis de Ministerul austriac de Finanțe, animalele nu fac parte din specii protejate de lege. Cu toate acestea, ilegalitatea constă în faptul că transportul acestor animale s-a făcut fără respectarea procedurilor legale.

Mai ales pentru că există un set de reguli internaționale în ceea ce privește comerțul și transportul de animale vii.

Transportul ilegal al animalelor, în special a reptilelor, prezintă riscuri semnificative atât pentru sănătatea animalelor, cât și pentru siguranța publică. Reptilele pot fi purtătoare de boli și paraziți periculoși pentru om. Astfel, introducerea lor într-o altă țară fără respectarea procedurilor adecvate de inspecție și de carantină poate duce la răspândirea acestor agenți patogeni.

De asemenea, traficul ilegal de animale sălbatice contribuie la prăbușirea biodiversității și la distrugerea habitatelor naturale ale acestora.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro