Reclamă
Reclamă

Autoritățile române au pus la dispoziție un „voucher medical” impresionant, în valoare de 3.000 de lei, pentru a ajuta cetățenii să înfrunte boala secolului, depresia. Cu toate acestea, până în prezent, nicio cerere nu a fost depusă pentru acest sprijin crucial.

Depresia, recunoscută ca „boala secolului” de către experții de la Organizația Mondială a Sănătății, afectează milioane de oameni în Europa. Scopul acestui program inovator este de a oferi resurse financiare persoanelor care luptă cu această afecțiune, asigurându-le accesul la tratament și alte necesități urgente.

Cresc cazurile de depresie în România

Datele statistice arată o creștere semnificativă a numărului de persoane diagnosticate cu depresie în județul Constanța, cu aproximativ 14% între 2014 și 2020. Mai mult de 30.000 de locuitori ai județului Constanța au fost identificați cu depresie, iar aproape 14.000 dintre aceștia sunt femei. Depresia afectează în mod disproporționat femeile nu doar la nivel local, ci și în plan internațional.

Ce trebuie să facă oamenii pentru a beneficia de acest voucher medical

Programul oferă cetățenilor afectați de depresie șansa de a obține vouchere în valoare de 3.000 de lei fiecare. Pentru a accesa acest sprijin financiar, solicitantul trebuie să depună o serie de documente, inclusiv o scrisoare medicală de la un specialist, cum ar fi medicul de familie.

Reclamă

Descoperire șocantă! Cetățenii români ignoră voucherul de 3.000 de lei acordat pentru tratarea depresiei

Toate documentele trebuie prezentate la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, iar suma de 3.000 de lei va fi alocată cabinetului psihologic care furnizează tratament. Acești bani pot acoperi costurile pentru 10-15 ședințe de consultare psihologică.

Ce este, de fapt, depresia

Depresia este o tulburare a stării de dispoziție care persistă cel puțin două săptămâni și se manifestă prin simptome precum tristețe profundă, pierderea interesului pentru activități, fluctuații în greutate, probleme de somn, oboseală și gânduri recurente legate de moarte. În trecut, se credea că depresia apare mai frecvent în sezonul rece, dar în prezent, aceasta poate lovi în orice moment.

Cu peste 350 de milioane de persoane afectate la nivel global, depresia și tulburările asociate reprezintă o problemă majoră de sănătate. Cauzele depresiei pot fi complexe, implicând dezechilibre la nivelul sistemului nervos central și tulburări în axa neuro-endocrină, tiroidiană și adrenală.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro