Cea mai gustoasă slănină preparată după rețeta bunicii
Slănina este un aperitiv tradițional și delicios, care își are originile în rețetele gospodinelor de altădată. Recomandăm renunțarea la slănina afumată din comerț în favoarea unei preparate casnice, care emană autenticitate și savoare.
Pentru a pregăti cea mai gustoasă slănină, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de slănină cu straturi de carne, 2 căpățâni de usturoi, și 3 linguri de piper negru măcinat. Pentru saramură, veți avea nevoie de coji de ceapă, prune uscate, frunze de dafin, sare, zahăr și apă.
Modul de preparare este simplu și accesibil. Într-o cratiță, amestecați ingredientele pentru saramură și aduceți-le la fierbere. Spălați și uscați bine slănina, tăiați-o în bucăți mai mici și fierbeți-o în saramură timp de 25 de minute. Lăsați slănina să se răcească peste noapte în saramură, apoi frecați-o cu usturoi și piper.
Înveliți slănina în folie și păstrați-o la frigider pentru cel mult 7 zile sau la congelator pentru o perioadă mai îndelungată. Veți obține un aperitiv rumen, aromat și delicios, care va satisface gusturile celor dragi.
Poftă bună alături de cei dragi și bucurați-vă de gustul autentic al slăninii preparate după rețeta bunicii!