Reclamă

Ciorba de urzici, un deliciu sezonier, își datorează savoarea unică unui ingredient esențial: borșul de casă. Acest ingredient conferă gustul acrișor distinctiv, făcând ca preparatul să fie apreciat de gurmanzi.

Pentru a pregăti acest preparat culinar, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 300 g urzici (doar vârfurile), 1 morcov, 1 păstârnac, 2-3 linguri de ulei, 1 legătură de ceapă verde, sare și piper după gust, 500 ml borș de casă, 2-3 fire de usturoi verde, 50 g orez, leuștean sau pătrunjel verde, după preferință și leurdă (opțional).

Procesul de preparare a ciorbei de urzici începe prin spălarea și curățarea urzicilor de codițe, o operațiune urmată de opărirea acestora timp de două minute în apă clocotită. După scurgere, apa în care au fiert urzicile se păstrează pentru ciorbă.

Pasul următor implică tocatul cepei, morcovului și păstârnacului și călirea acestora în ulei, cu adăugare de sare și piper după gust. Orezul se adaugă și el și se lasă să se călească pentru încă două minute. Apoi, se toarnă apa în care au fiert urzicile și se lasă să fiarbă timp de 15 minute.

Urzicile se toacă mărunt și se adaugă în ciorbă, lăsând totul să fiarbă pentru încă 15 minute. Borșul se încălzește și se incorporează în ciorbă, așteptând un ultim clocot.

Preparatul se finalizează prin adăugarea verdețurilor tocate mărunt. Servită caldă, ciorba de urzici oferă o experiență culinară memorabilă pentru întreaga familie, iar prezența borșului de casă îi conferă o aromă desăvârșită.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro