Marți dimineața, autoritățile au efectuat percheziții la patru locații din județul Mureș, într-un caz ce vizează organizarea de lupte ilegale între câini. În urma descinderilor, mai mulți câini, unii dresați pentru a lupta, au fost salvați, potrivit unui raport al IPJ Mureș.

„În cadrul perchezițiilor, au fost descoperite mai multe exemplare canine, cu accent pe doi câini din rasa metis de Ciobănesc de Asia Centrală, suspectați că ar fi fost folosiți în lupte. Aceștia au fost plasați în adăposturi. De asemenea, s-a întocmit un dosar penal în cazul deținerii a patru câini cu urechile cupate, iar un alt câine ținut în condiții necorespunzătoare a fost de asemenea salvat”, a declarat un reprezentant al IPJ Mureș.

În plus, autoritățile au depistat mai multe animale fără microcip și nesterilizate, aplicând nouă amenzi contravenționale totalizând 15.000 de lei. De asemenea, în una dintre locuințele percheziționate au fost găsite 5.460 de fire de țigări deținute ilegal, care au fost confiscate pentru cercetări suplimentare de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Ancheta ce vizează organizarea luptelor între câini este condusă de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș.