Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat deschiderea unui nou segment de 13 kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei A0 Sud, între intersecţiile cu DN4 şi DN5. Această dezvoltare marchează încă un pas important în proiectul de infrastructură rutieră, menit să îmbunătăţească conexiunile în regiune.

Deschiderea acestui segment face parte din Lotul 2 (Vidra – Bragadiru) al proiectului, care acum are un total de 23,3 kilometri finalizaţi din cei 52 de kilometri ai semi-inelului sudic al A0. Odată cu această extindere, se facilitează accesul la profil de autostradă între DN6, DN5 şi DN4, îmbunătăţind semnificativ mobilitatea în zona Capitalei.

Ministrul a subliniat, de asemenea, că până la sfârșitul lunii iulie, se așteaptă finalizarea lucrărilor pe restul de aproximativ 10 kilometri ai Lotului 1 (Glina – Vidra). Acest lucru va asigura conectivitatea cu Autostrada Soarelui (A2), esenţială pentru traficul rutier din regiune.

Contribuția semnificativă la acest proiect vine și din partea directorului general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, care a reiterat importanța lucrărilor finalizate anul precedent și a celor care continuă să progreseze spre completare.