Deputatul PSD Răzvan Rotaru susţine că intenţia Guvernului Orban de a declasifica informaţiile strategice secrete despre rezervele minerale, rezervele de gaze şi rezervele petroliere ale României este echivalentă cu trădarea ţării. Tot acesta susţine şi că membrii cabinetului Orban iau decizii lipsite complet de responsabilitate şi că nici măcar nu se mimează intenţia de a proteja interesele României.

Reclamă

„Guvernul Orban pregăteşte un act de trădare naţională! Intenţia guvernului Orban de a declasifica informaţii secrete privind resursele minerale şi cele de petrol şi gaze ale României, este echivalentă unui act de trădare a ţării. Liberalii nici măcar nu mai mimează intenţia de a proteja interesele naţionale ale României. Practic, spionii economici îşi pierd obiectul muncii pentru că Guvernul Orban vrea să pună pe tavă exploatatorilor informaţiile secrete cu privire la bogăţiile României. Argumentul privind nevoia de atragere a investiţiilor este unul mincinos!”, a declarat Răzvan Rotaru.

Tot aici, deputatul PSD afirmă că Guvernul ajută anumite instituţii străine să găsească noi informaţii despre rezervele ţării, pentru ca mai târziu să le poată prelua, aceste companii neavând interese comune cu România.

Reclamă

„În acelaşi timp, Guvernul Orban reuşeşte incredibila şi nefasta performanţă să crească datoria ţării cu peste 2 miliarde de euro, într-o singură lună. Este cel mai mare ritm de îndatorare publică şi demonstrează nu doar incapacitatea guvernării liberale de a găsi şi promova soluţii care să aducă veniturile necesare bugetului statului, ci şi ipocrizia şi completa lor lipsă de scrupule. Cât timp au fost în Opoziţie liberalii ţipau că guvernul PSD face împrumuturi pentru a plăti pensiile şi salarii, lucru, de altfel, complet neadevărat. Acum nu doar că depăşesc orice record în materie de împovărare financiară, ci o fac şi la costuri din ce în ce mai mari, urmare a deciziilor şi declaraţiilor lipsite complet de responsabilitate”, a completat deputatul.