Deputatul Cătălin Rădulescu, acum cunoscut după numele de Deputatul Mitralieră este cunoscut pentru "bombele" cu care iese public, din când în când. Mai nou, Mitralieră, ca medic de primă profesie susține că "prin termoscanare se accesează toate datele personale".

Un cunoscut deputat din România, medic de primă profesie, reușește să uimească de fiecare dată când deschide gura. Este vorba despre deputatul Cătălin Rădulescu, zis și Deputatul Mitralieră. Acesta consideră că „termoscanarea accesează datele personale”.

În momentul în care România a intrat în stare de alertă, s-a impus termoscanarea la intrarea în instituții. Se foloseste termoscanare la locurile de muncă, la intrarea în instituțiile medicale, la stomatolog, la magazinele mari, precum și în alte instituții.

O parte dintre români nu este de acord, deoarece se consideră că asta trebuie făcută doar de medici. Cu toate acestea, sunt și oameni care consideră că este doar o simplă luare de temperatură.

În acest context, deputatul PSD Cătălin Rădulescu uimește din nou. Acesta, de primă profesie medic, este de părere că termoscanarea accesează datele personale. Potrivit lui, acesta este un lucru ușor de dovedit.

Cătălin Rădulescu, deputatul Mitralieră este de părere că prin termoscanare „se accesează toate datele personale”. „Înţeleg că prin termoscanare facială deja în momentul ăla autorităţile respective monitorizează într-un fel sau altul orice fel de persoană din România, pentru că îţi ia datele”, spune deputatul Mitralieră. Acesta consideră că sunt ilegale termoscanările. De altfel, Mitralieră crede că nimic nu este întâmplător.

Ce declară deputatul Mitralieră

„Eu am studiat şi ca medic chestiunea asta şi din punct de vedere al legalităţii şi a respectării drepturilor omului. Măsurarea temperaturii nu poate s-o facă decât un cadru medical. Nu poţi să pui pe unul să măsoare temperatura, care n-are nicio specialitate medicală, nici măcar asistent medical nu e.

Termoscanarea accesează datele personale ?

Eu am înţeles că prin termoscanare deja se accesează toate datele personale, deci e fără acordul persoanei. Nu se respectă legea care îţi asigură dreptul la informaţii private. Înţeleg că prin termoscanare facială deja în momentul ăla autorităţile respective monitorizează într-un fel sau altul orice fel de persoană din România, pentru că îţi ia datele.

Pe de altă parte, orice răceală o să-ţi dea o temperatură mai mare fără să ai COVID. Nu trebuie să ai COVID ca să ai 37,3. Eu, de exemplu, am avut pneumonie la un moment dat, altă dată bronşită cronică şi am făcut temperatură.

Orice stare de gripă, viroză gripală îţi dă temperatură peste 37 de grade. Ca să interzici intrarea într-o locaţie a unui om să facă cumpărături pentru că are 37 de grade iarăşi este o prostie, deci este o încălcare a dreptului fundamental de mişcare. Să vină cei de la o secţie de Poliţie să-l ridice şi să-l ducă la spital iar este îngrădirea unui drept, pentru că cel puţin omul ăla trebuie să meargă acasă.

Dar din ce am înţeles de la ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în momentul în care temperatura este peste 37,3 grade, prin termoscanare se anunţă o secţie de poliţie care vine şi te ridică. Toate astea trei la un loc reprezintă nişte încălcări grave. Nu poate să existe o autoritate care să mă urmărească pe mine fără să aibă niciun fel de motiv să ştie în orice moment unde sunt, unde intru, de ce intru”, a precizat Rădulescu, potrivit Digi 24.

Share.