Este situație revoltătoare la noi în țară.

Camera Deputaților a votat recent un proiect care prevede majorarea salarială a mai multor categorii de bugetari. Printre acești angajați nu se numără, însă, și profesorii. Deși angajații din învățământ amenință cu greve în luna mai, chiar înainte de Bacalaureat, statul îi ignoră. 

Pe de altă parte, Parlamentul a votat recent o serie de majorări salariale pentru anumite categorii de români. Dintre toți bugetarii din România, angajații de la Agenția Națională de Integritate (ANI) sunt cei mai norocoși, având un spor de salariu pentru încărcătură neuropsihică.  

Cresc salariile acestor angajați din România

Potrivit unei decizii luate de Camera Deputaților, salariile acestora vor crește cu 25% în urma aplicării acestui spor. Însă, majorările salariale nu se opresc aici. Parlamentul a depus mai multe proiecte de lege care sunt în dezbatere și care propun majorări pentru mii de bugetari. 

Astfel, salariile angajaților de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), de la Facultatea de Silvicultură sau de la Agenția pentru Investiții Rurale ar putea să crească cu procente de 10% sau 15%.  

Deputații au dat undă verde la creșterea salariilor! Iată cine sunt cei mai fericiți angajați din România

De exemplu, un director ar putea primi în plus aproximativ 2.300 de lei brut. Acești angajați primesc deja un spor pentru condiții vătămătoare de 15%, însă Parlamentul discută despre uniformizarea acestui spor la nivelul întregii categorii de bugetari. 

Profesorii amenință cu greve generale

În prezent, la ANI există două sporuri care se acordă majorității angajaților. Primul este un spor de 15% din salariul de bază pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate, iar al doilea este un spor de 15% pentru condiții vătămătoare.  

Acest spor se aplică inclusiv șoferilor din instituție. Cei care dețin titlul de doctor beneficiază de 50% din salariul minim brut aflat în plată. În plus, în cazul în care personalul din instituție are proiecte cu finanțare externă, atunci va mai exista un spor de minimum 25%, după ultimele prevederi adoptate de Guvern.