Reclamă

Depresia este o tulburare afectivă marcată de cel puțin două săptămâni la rând cu o dispoziție redusă față de majoritatea situațiilor care afectează viața profesională sau personală. Poate fi însoțită de o stimă de sine scăzută, energie redusă sau pierderea interesului pentru activitățile care, în trecut, erau plăcute. Cel mai bun mod de a-ți da seama dacă suferi de această afecțiune și de a o trata este să te informezi. 

Cel mai eficient tratament împotriva depresiei

Boala secolului se caracterizează printr-un sentiment persistent de tristețe și pesimism. Psihiatrul Gabriel Diaconu a fost invitat în cadrul podcastului online moderat de Damian Drăghici, unde a dezbătut mai multe ramuri ale depresiei și cum poate fi combătută.

„Un tratament complet și corect al depresiei ar trebui să îi redea omului dreptul sfânt de a fi nefericit. În cele din urmă, cu ce drept transformăm noi o anumită paletă emoțională în potrivită vs nepotrivită? Cu ce drept discriminăm?

Cred că lumea asta în care trăim, la un moment dat, s-a smintit în ceea ce privește rostul omului pe planetă. Asta însemnând că l-a transformat dintr-o creatură gânditoare, în căutarea înțelesului, într-o maimuță zâmbitoare în căutarea recompensei”, a susținut Gabriel Diaconu.

@doza.de.podcast #5pasidebine #misiuneatiktok #pridetogether #fyp ♬ original sound – doza.de.podcast

Trăim într-o lume periculoasă

Standardele societății au crescut din ce în ce mai mult. Am ajuns, astfel, să ne confruntăm cu o situație fără precedent. Oamenii au aspirații din ce în ce mai mari, iar dezamăgirile, în cazul eșecului, sunt peste măsură. Persoanele care prezintă simptome depresive trebuie încurajate să consulte un medic.

Simptomele depresiei:

  • schimbarea bruscă a obiceiurilor alimentare cu pierderea completă a apetitului sau, mult mai des, pofta de mâncare exagerata și nevoie de dulciuri
  • lipsa de energie, oboseala marcată
  • anxietate, sentiment insurmontabil de tristețe
  • pesimism, gânduri morbide sau suicidale
  • apatie, letargie, nevoie de izolare si de singurătate
  • scăderea puterii de concentrare, indecizie.

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro