Un dependent de heroină a ucis un bărbat, împușcându-l cu o arbaletă într-un atac de răzbunare.

David Ball, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit astăzi vinovat de uciderea lui Lee Atkins, deși a pretins întotdeauna arbaleta sa „tocmai s-a descărcat”.

Dar o instanță a auzit că Ball consumase alcool și droguri înainte de a se lupta cu victima „complet fără apărare” pe o stradă.

Liverpool Echo spune că Ball l-a împușcat pe domnul Atkins, în vârstă de 38 de ani, și l-a lăsat să moară.

Iar un juriu l-a găsit pe Ball vinovat de crimă după patru ore și 38 de minute de deliberare, după un proces de 14 zile.El a fost eliberat de alte acuzații de tâlhărie și acuzație.

Întrebat „cum ai arătat că îți pare rău?” el a răspuns: „Ce vrei să fac?Există tot felul de modalități prin care aș putea arăta că îmi pare rău”.

Crima s-a petrecut la Bootle, Merseyside, pe 6 mai, după ce Ball și domnul Atkins au luat tablete anti-anxietate Pregablin, Diazepam și au băut lager.

Ball, al cărui cazier judiciar datează din 1982, când avea 12 ani, are condamnări pentru agresiune, furturi, efracție, jaf și droguri.

El a afirmat din nou că nu și-a dat seama că domnul Atkins a fost rănit, dar apoi a spus că: „Am crezut că l-am lovit în picior sau ceva de genul ăsta”.