Chris Pratt și soția sa, Katherine Schwarzenegger, au provocat controverse după ce au demolat o casă istorică din 1950 din Los Angeles, pentru a face loc unei vile noi și moderne. Casa Zimmerman, proiectată de arhitectul Craig Ellwood și modernizată de Garrett Eckbo, un pionier al amenajării peisagistice moderne, a fost achiziționată de cuplu anul trecut pentru suma de 12,5 milioane de dolari. Demolarea acestei proprietăți a atras atenția și critica specialiștilor în arhitectură și conservare.

Los Angeles Conservancy, o organizație dedicată protejării clădirilor istorice, a exprimat îngrijorarea față de demolarea iminentă a casei, considerând-o un exemplu remarcabil de design modernist din perioada respectivă. Deși această proprietate a fost identificată de Programul SurveyLA ca potențial istorică, nu a beneficiat de protecție legală împotriva demolării.

În locul casei Zimmerman va fi construită o vilă de peste 1.390 de metri pătrați, conform proiectului realizat de arhitectul Ken Ungar, cunoscut pentru stilul său modern. Noua construcție va include un garaj pentru trei mașini și o anexă lângă piscină, completând astfel peisajul suburban american actual dominat de case masive.

Într-o era în care conservarea patrimoniului arhitectural devine tot mai importantă, această demolare a stârnit dezbateri și a atras critici din partea comunităților de specialitate. Faptul că proprietatea se află chiar vizavi de casa în care locuiește mama lui Schwarzenegger, Maria Shriver, indică și o legătură familială cu zona respectivă.