Steve Easterbrook a fost demis din funcția de CEO şi director al McDonald, după ce consiliul de administrație a stabilit că a încălcat politica companiei, a declarat compania duminică.

Easterbrook, care a devenit CEO în 2015, „a demonstrat o judecată slabă care implică o relație consensuală recentă cu un angajat”, a declarat McDonald’s.

A fost „separat” de companie și  înlocuit în ambele funcţii de Chris Kempczinski. Kempczinski, care s-a alăturat McDonald’s în 2015 și a fost cel mai recent președinte al McDonald’s USA, a declarat că este „încântat de această provocare” și așteaptă cu nerăbdare „să ghideze succesul continuu al McDonald’s”.

Într-un e-mail trimis angajaților McDonald’s, Easterbrook și-a exprimat regretul pentru relația respectivă.
„În ceea ce privește plecarea mea, m-am angajat într-o relație consensuală recentă cu un angajat, relaţie care a încălcat politica McDonald’s”, a scris Easterbrook. „Aceasta a fost o greșeală. Având în vedere valorile companiei, sunt de acord cu consiliul de administrație că este timpul pentru mine să merg mai departe. Dincolo de asta, sper să puteți respecta dorința mea de a-mi menține confidențialitatea.”

Ca parte a acordului său de reziliere, Easterbrook nu poate lucra pentru concurenţă şi nu se poate  angajata din nou la McDonald’s timp de doi ani după ce a părăsit compania. Easterbrook și-a dat oficial demisia pe 31 octombrie. Va primi 26 de săptămâni de compensare, pe lângă bonusurile obişnuite, după cum este justificat.

Consiliul de administrație a spus că este încrezător în capacitatea lui Kempczinski de a conduce compania.