După ce moţiunea simplă iniţiată de PSD, intitulată „”Guvernare PNL –numele tău este austeritate”, care face referire la demiterea Ministrului Finanţelor, Florin Ciţu a fost votată în Parlament, Ciţu revine cu noi declaraţii acuzând PSD că această moţiune este doar o mârşăvie. De asemenea, Cîţu a menţionat şi că PSD a ştiut de la început că deficitul va ajunge la asemenea cifre îngrijorătoare. Pe acest subiect, premierul Orban a declarat aceleaşi lucruri şi că îl va susţine pe ministrul finanţelor.

Reclamă

„În 2019, Guvernul PSD a ştiut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare, deficitul va ajunge la 4 % la finalul anului, a ascuns această informaţie şi a minţit în Parlament.

Ce prezentăm a fost o surpriză şi pentru noi toţi. Era ştiut de guvernul PSD, nu au luat nicio măsură, ştiau că economia ajunge aşa şi ne-au lăsat să mergem în această direcţie, totul a fost premeditat, aceşti oameni au distrus economia doar pentru interesul personal.

Reclamă

Aveau timp, din aprilie trebuia să ia măsuri de corecţie. Au minţit în Parlament când au venit cu bugetul, dar şi la rectificare.

#RomaniiTrebuieSaStie”, a fost mesajul lui Cîţu.

„A trecut moţiunea, aţi spus foarte bine. Ar fi culmea să accept ca ministrul finanţelor din guvernul Partidului Naţional Liberal să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii trei ani de zile. Ultimul partid care poate să exprime o opinie pe tema finanţelor publice ale României este PSD-ul, care şi-a bătut joc de finanţele publice şi a făcut praf bugetul. Asta este o mişcare politicianistă ieftină. În mod normal, domnul Teodorovici, care este iniţiatorul acestei moţiuni, ar trebui să dea seamă prin alte parte pentru dezastrul bugetar pe care ni l-au lăsat”, a completat Orban pe aceeaşi temă.