Demisiile din Partidul Liberal, de la nivel naţional se ţin lanţ chiar în momentele de cumpănă pentru liberali şi în an electoral. Unul dintre cei care şi-au dat demisia este Ion Balcan, cel care şi-a dat demisia din PNL din cauza dosarului penal pe care îl are din cauza şofatului sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un alt membru care demisionează acum este primarul din Mogoşeşti Siret, cel care a fost nevoit să demisioneze din partid tot pentru că este certat cu legea. Acesta este acuzat de trafic de minori, viol şi relaţii sexuale cu minori în sediul Primăriei.

”În urma unor atacuri apărute în spațiul public la adresa mea, care ar putea avea efecte negative asupra colegilor din Partidul Național Liberal, îmi anunț demisia din postul de inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Bacău, începând cu data de 10 februarie a.c.

Precizez că decizia pe care am luat-o nu are la bază chestiuni de ordin legal, demisia fiind motivată exclusiv din rațiuni morale. Nu doresc ca Partidul Național Liberal Bacău să devină, prin mine, ținta unor atacuri politice nejustificate, mai ales acum, când tensiunile pe scena politică sunt din ce în ce mai evidente.
Îi asigur pe colegii mei că rămân același om integru, de echipă, dar nutresc sentimente de regret că nu am precizat, la data numirii mele în funcție, potențialele mele vulnerabilități speculate acum de adversarii de la PSD.”, a declarat Ion Balcan.

Primarul şi-a recunoscut faptele într-un final şi îşi acceptă gradul de vinovăţie. 

„Martorul a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei, cu numita (..) şi cu persoana vătămată (…), care i-au fost aduse de către inculpatul (…) plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei”, potrivit motivării.

Primarul s-a autosuspendat din partid şi a recunoscut că nu a fost bine ce a făcut, dar a menţionat că realizările sale ca edil au fost destul de  mari ca să nu fie uitate.

„E o situație regretabilă ce s-a întâmplat în ultimul timp cu primarul de la Mogosești. Așa cum am promis, în primul Birou Politic Județean care a avut loc după publicarea acestei situații am luat decizia în unanimitate de a-l exclude pe primarul comunei Mogosesti Siret și bineînțeles că motivul este de încălcare a valorilor și principiilor și a codului etic al PNL”, a declarat, pentru Mediafax, Romeo Vatră, purtătorul de cuvânt al PNL Iași.