Reclamă
Reclamă

Moartea a zeci de tunisieni care participau la pelerinajul Hajj a dus la demisii în guvernul tunisian. Președintele Kais Saied l-a demis pe Brahim Chaibi, ministrul afacerilor religioase, în urma deceselor din ultimele zile, potrivit News.ro.

Cel puțin 49 de tunisieni au murit din cauza căldurii extreme din Arabia Saudită, iar mai multe familii din Tunisia sunt acum în căutarea mai multor persoane dispărute. În total, se estimează că 1000 de oameni au murit pe fondul căldurii extreme la pelerinajul Hajj din Arabia Saudită, cele mai multe fiind din Egipt.

Ritualurile religioase s-au desfășurat în acest an la temperaturi foarte mari, care au atins chiar 51,8 grade Celsius la Marea Moschee de la Mecca, cel mai sfânt oraș al islamului. Mulți pelerini egipteni vin la Mecca din satele sărace și își cheltuiesc economiile de o viață pentru călătoria spirituală către cel mai sfânt oraș al islamului.

Reclamă

Mulți dintre pelerinii egipteni vin totuși cu o viză de turist, nu cu un permis oficial Hajj. Autoritățile din Arabia Saudită susțin că aceste vizite neoficiale sunt o încălcare a regulamentului, însă procesul de obținere al unui permis oficial de Hajj poate deveni costisitor și complicat. Costul pentru un convoi oficial Hajj, în Egipt, poate ajunge și la 6.000 de dolari de persoană.

Autoritățile egiptene susțin că mulți dintre pelerinii care și-au pierdut viața nu sunt înregistrați, fapt care face ca determinarea unui număr oficial de decese să fie dificilă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro