Demisia celui care se află în fruntea TAROM a fost dată publicității aseară. George Barbu și-a anunțat plecarea în cadrul ședinței Consiliului de Administrație desfășurat tot ieri.  Vestea a fost confirmată și de către Ministerul Transporturilor. Demisia a fost înregistrată în cadrul ședinței și a fost propus și un mandatar.

Demisia surprinzătoare a lui Geroge Barbu

Demisia lui George Barbu a fost înregistrată că acceptată în cadrul consiliului de Administrație. Pentru activitatea în fruntea companiei de stat a fost numit Mihăiță Ursu. Acesta va avea funcția de Director general interimar pentru 4 luni.Demisia lui George Barbu a luat pe toată lumea prin surprindere. acesta a fost numit în conducerea TAROM la finele anului trecut în octombrie. Demisia pare să nu afecteze deloc activitatea TAROM care a anunțat deja zborurile interne noi lansate. Acestea au fost introduse pentru a sprijini turismul Românesc. Cursele or urmă să interconecteze orașele mari ale țării. Astfel d ela Timișoara, Oradea și Cluj vor fi disponibile zboruri către Constanța zilnic.

„Aviaţia şi domeniul HoReCa, două sectoare ale economiei afectate în urmă restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, vor putea limita efectele acestei crizei printr-un plan comun de acţiune. Compania Naţională de Transport Aerian – TAROM anunţă că, începând cu luna iulie, va introduce noi rute interne, care să susţînă repornirea turismului românesc.” se arată în comunicatul TAROM

 

Măsuri de siguranță sporite

Demisia din fruntea TAROM nu va influență cu nimic planul de acțiune pentru acest sezon. Măsurile de siguranță pe toate cursele, implicit pe cele interne au fost sporite. Astfel,  turiștii români vor putea călătorii în condiții sigure. Ministerul Transporturilor a consultat împreună cu TAROM ideea de a introduse aceste noi rute.

”Românii din vestul ţării vor putea ajunge pe litoral în mai puţîn de o ora. Rutele noi operate de TAROM vor fi: Timişoara – Constanţa – Timişoara; Oradea – Constanţa – Oradea; Cluj Napoca – Constanţa – Cluj Napoca”, se mai menţionează în comunicat.