Odată cu apropierea sărbătorii de Crăciun, tot mai multe magazine și site-uri online încearcă să promoveze cât de bine pot produsele și obiectele special făcute pentru această perioadă.

Renumitul site american de cumpărături online, Amazon, a publicat, nu demult, produse decorative de Crăciun pe care erau imprimate imagini ale lagărului nazist. Acest lucru nu le-a adus vânzătorilor o bucurie prea mare, aceștia fiind criticați pentru expunerea unor imagini atât de dureroase și vulgare.

Cele mai multe critici vin din partea celor de la muzeul Auschwitz Birkenau, aceștia susținând că ideea celor de la Amazon este una „jenantă și lipsită de respect”.

Printre produsele deranjante vizual se găseau mousepad-uri cu imprimeul căilor ferate pe care se transportau evreii către camerele de gaz, sticluțe și brelocuri cu locurile în care evreii au avut de suferit și multe alte lucruri cu un aspect deranjant.

Cei de la site-ul Amazon s-au simțit stânjeniți de ceea ce au făcut și au cerut scuze tuturor cliențiilor și persoanelor pe care aceștia i-au deranjat și intimidat.