Reclamă
Reclamă

Decolările și aterizările pe Aeroportul Internațional Incheon din Coreea de Sud au fost întrerupte, miercuri, timp de aproximativ trei ore, din cauza baloanelor lansate de Coreea de Nord pline cu deșeuri, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului, conform Reuters.

Un balon a aterizat pe pista de lângă Terminalul 2 de pasageri, iar cele trei piste de la Incheon au fost închise temporar, a spus purtătorul de cuvânt. Coreea de Nord a trimis baloane cu gunoaie în Coreea de Sud de la sfârșitul lunii mai, sute de baloane aterizând în Coreea de Sud până acum.

Mai multe baloane au fost observate în interiorul și în jurul limitelor aeroportului, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că aceasta nu a fost prima dată când operațiunile de la aeroport, care se află la aproximativ 40 km de granița cu Coreea de Nord, au fost perturbate de baloane din apropiere.

Reclamă

Întreruperea zborurilor interne și internaționale a avut loc între 1:46 a.m. și 4:44 a.m., iar pistele au fost redeschise de atunci, a declarat Incheon International Airport Corporation. Volumul de zboruri la acea oră a zilei este de obicei scăzut. FlightRadar24 arată că opt zboruri de marfă și de pasageri au fost redirecționate către aeroporturile Cheongju sau Jeju din Coreea de Sud în acest interval de timp, iar un cargobot China Cargo din Shanghai a fost deviat către Yantai, China.

Mai multe aterizări au fost amânate, iar plecările au fost amânate cu câteva ore.

Coreea de Nord a declarat că baloanele sunt represalii pentru o campanie de propagandă a dezertorilor și activiștilor nord-coreeni din Sud, care trimit în mod regulat baloane cu alimente, medicamente, bani și pliante care critică liderii din Nord. Printre obiectele transportate de baloanele nord-coreene s-au numărat articole imprimate cu personaje Hello Kitty, haine foarte uzate și pământ conținând urme de fecale umane și paraziți, a declarat Coreea de Sud.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro