Florin Segărceanu, antrenorul româncelor de la Cupa Federațiilor a făcut declarații controversate după înfrângerea de la barajul cu Rusia, precizând că ar fi fost o minune dacă ar fi reușit calificarea. Acesta se declară mulțumit de prestația fetelor, mai ales de cele debutante.

„I-aș fi dat o bere: sunt foarte mulțumit. Sigur, întotdeauna speri, pregătești echipa foarte bine, încerci să iei cele mai bune decizii, dar, uitându-ne puțin la clasamentul rusoaicelor, e normal acest rezultat. Știam care e valoarea lor, de forma Alexandrovei și că va fi dificil să fie un meci strâns. Dar acest lucru s-a întamplat, a fost foarte aproape să fie o minune, pentru că cred că era o minune dacă reușeam să câștigăm acest meci. Eu le mulțumesc foarte mult fetelor, o felicit pe Jaqueline pentru felul curajos în care a jucat. A reușit să țină meciul aproape, nu s-a speriat, nu s-a relaxat. Deci pentru mine finalul acestei întâlniri este mulțumitor, chiar dacă nu am reușit să câștigăm. Am venit cu trei jucătoare noi în echipă, dintre care două au jucat. Cred că e o experiență foarte bună pentru ele, sunt jucătoare tinere și, practic, reprezintă viitorul acestei echipe”, a spus Segărceanu.

„Concluziile le-am spus mai devreme. Deci, pentru mine este un meci care mă bucură. Mă bucur pentru cele două jucătoare care au jucat pentru prima dată în Fed Cup și că Jaqueline a făcut o surpriză. Normal că speri să câștigi, Jaqueline a făcut o surpriză fantastică și am ajuns la 2-2, după care începi să visezi și te intrebi: ‘oare o să se întâmple acea minune?’, dar din păcate nu s-a întâmplat. Eu unul sunt foarte mulțumit, cred că cele două jucătoare reprezintă o formulă bună de dublu pentru viitor și mă bucur că am avut trei debutante în Fed Cup. Regret foarte mult că nu a jucat și Irina Bara, ar fi fost o experiență foarte bună pentru ea, în acest moment ea e supărată, o înțeleg, dar echipa e echipă și într-o situație ca aceasta trebuie să găsești formula cea mai bună. Așa am crezut de cuviință, așa am făcut și mergem înainte”, a conchis antrenorul echipei

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an