Multe reacții au început să apară după ce Simona Halep a ratat calificare pentru finala Australian Open. Printre cei care au făcut declarații cu privire la activitatea Simonei în timpul meciului este și Mats Wilander, care dezvăluie momentul în care s-a decis meciul.

„Simonei nu-i place să vină la fileu, spre deosebire de Muguruza care preferă acest stil de joc. Garbine a jucat cu mai mult curaj și a dominat meciul. A meritat victoria. Când începe să obțină puncte, Muguruza câștigă și încredere. Are șanse real să câștige turneul”,a declarat Mats Wilander.

Acesta i-a oferit și un sfat Simonei Halep cu privire la îmbunătățirile pe care le are de făcut.

„Două jucătoare experimentate, bine pregătite. A fost foarte cald azi. Simonei nu-i place să vină la fileu. De partea cealaltă, Garbine se simte foarte bine la fileu. Pune presiune pe tine când apare acolo. Garbine a jucat cu mai mult curaj, e o jucătoare completă. Va fi în a patra finală de Grand Slam. Garbine are lovituri puternice, serviciul e o armă, e un avantaj față de Simona. Cred că și Simona știe că are loc să mai îmbunătățească ceva la serviciu, dar trebuie să vină în față la fileu”, a declarat Mats Wilander la Eurosport.