Ionuț Pintea, prezent la Curtea de Apel

Sorina Pintea a avut astăzi ședința de judecată a contestației depusă de fostul ministru cu privire la arestarea preventivă. Deși ședința nu a fost publică, fiului Sorinei a vrut să fie indirect alături de mama sa. Acesta spune că toată familia o așteaptă acasă, mai ales sora lui mai mică.

“Am vrut să fiu prezent în această dimineaţă alături de mama mea, chiar dacă nu pot să o văd, chiar dacă nu pot să fiu lângă ea, pentru că nu este şedinţă publică, dar sper să fie bine. Toată familia o aşteaptă acasă, în special sora mea mai mică o aşteaptă acasă şi noi credem într-o justiţie corectă şi dreaptă”, a spus Ionuţ Pintea, potrivit Agerpres.

Tânărul spune că mama lui nu s-a plâns niciodată de nevoia de bani, pentru că ei trăiau simplu, “ca orice altă familie de condiţie medie din România”.

“Niciodată, pentru că noi trăiam simplu. Noi trăiam ca orice altă familie de condiţie medie din România, trăiam simplu. Şi eu muncesc la o companie privată şi nu pot să spun că am avut un standard de viaţă foarte, foarte ridicat, adică trăim normal”, a mai spus Ionuţ Pintea.

Averea Sorinei Pintea

Declarația de avere a Sorinei Pintea din anul 2019 arată că fostul ministru deține trei terenuri intravilane în județul Maramureș, unul de 8.200 metri pătrați și două de câte 400 metri pătrați. La acestea se adaugă și apartament în Baia Mare, de 48 de metri pătrați; și două autoturisme, o Dacie și un SUV Mitsubishi Pajero.

În declarația de avere este menționat și un credit de 100.000 de euro, fiind contractat de soțul fostului ministru, Ovidiu Gogu, înainte de căsătorie.

Condițiile din arest

Ionuț Pintea susține că și-a vizitat mama în arest săptămâna aceasta și fostul ministru susține că este tratată bine.

“Săptămâna asta am vorbit cu ea, nu mai ştiu exact în ce zi. Mi-a spus că este bine, că este în regulă, că este tratată corespunzător (…) Au fost avocaţii şi i-au dus (mâncare – n.r.). A fost şi tatăl meu vitreg şi i-a dus mâncare, este hrănită corespunzător, dar la arest acolo nu există un regim şi asta este o problemă. Pachet are voie doar odată pe lună şi vă daţi seama că îi duci alimente care se alterează în timp”, a explicat Ionuţ Pintea.

Share.