Astăzi, la ora 12.00, la Palatul Parlamentului are loc Şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Membrii PSD vor schimbări majore la şefia partidului. Preşedintele interimar PSD, Marcel Ciolacu vrea modificarea statutului partidului social democrat.

„Noi o să venim în faţa Comitetului Executiv cu anumite propuneri de modificare la statut, propuneri de principii, apoi, la sfârşitul lunii, când avem reuniunea grupurilor parlamentare, vom invita şi primarii de mari municipii şi preşedinţii de consilii judeţene, astfel încât vom crea un for destul de important şi reprezentativ al partidului, unde, de asemenea, vom expune aceste principii şi, dacă ele trec de votul intern şi de opiniile din interiorul partidului, vom merge cu ele să le spunem şi congresului, unde se va da un vot”, a explicat Ciolacu, citat de Agerpres.

Ciolacu doreşte democraţie

„Vom propune ca din Comitetul Executiv să facă, de drept, parte primarii de mari municipii şi preşedinţii de consilii judeţene, la congres să se voteze un proiect politic şi o echipă, să nu mai fie voturi pe fiecare funcţie în parte şi chiar o modificare a structurii de reprezentare în Biroul Permanent Naţional, unde, pentru prima oară, să fie primite primele trei organizaţii cu rezultate politice, meritocraţie politică, pe un ciclu electoral de patru alegeri, să facă parte de drept din BPN”, a continuat președintele interimar PSD.

Alte subiecte discutate la întrunirea de astăzi, ar fi organizarea congresului, priorităţile legislative în sesiunea parlamentară sau unei moţiuni de cenzură.