Liderii Coaliției PSD-PNL se confruntă cu o situație dificilă înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, având de ales între menținerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu și opțiunea unui candidat comun sau separați pentru sectoarele 1 și 2. Prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, a subliniat necesitatea unei decizii finale în cadrul reuniunii de luni, evidențiind riscurile unor candidaturi separate pentru șansele partidului. „E o situație grea, dar trebuie să ieșim astăzi cu o soluție finală”, a declarat Rareș Bogdan.

În contextul acuzațiilor de incompatibilitate aduse lui Cătălin Cîrstoiu, Coaliția se întâlnește pentru a hotărî dacă acesta va rămâne candidatul la Primăria Capitalei. Tensiunile dintre PNL și PSD privind strategia electorală se accentuează, ambele partide fiind conștiente de importanța unității pentru maximizarea șanselor electorale. „Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm șansele lui George Tuţă și lui Rareș Hopincă”, a mai spus Rareș Bogdan, referindu-se la candidații comuni propuși pentru sectoarele 1 și 2.

Reuniunea de luni la ora 10.00 a Coaliției PSD-PNL este crucială pentru viitorul strategiei electorale a celor două partide, punându-se în discuție atât situația lui Cătălin Cîrstoiu, cât și posibilitatea de a opta pentru un candidat unic sau separați în lupta pentru Primăria Capitalei. Coaliția se află astfel în fața unei încercări majore de a-și coordona eforturile într-un mod care să îi consolideze poziția pe scena politică locală.