La împlinirea vârstei de 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a va renunţa la tron.

Decizia luată nu va fi în favoarea oricui, ci în favoarea fiului său, prinţul Charles. Maiestatea sa va împlini, peste un an și jumătate, 95 de ani, vârsta la care și soțul ei, Prințul Philip, s-a retras din viața publică.

După şocul trăit de cei care urmăresc activitatea şi viaţa reginei, şoc provocat de prinţul Andrew atunci când a declarat public detalii despre relaţia sa cu Jeffry Epstein, milionarul pedofil cu un istoric halucinant, prinţul Charles a fost nevoit să intervină în sprijinul fratelui său mai mic, retrăgându-l din viaţa publică.

Surse din anturajul familiei vorbesc despre faptul că Prinţul Charles se pregăteşte de la o zi la alta să preia coroana, însă momentan ar prelua discret doar controlul total al activităţilor regale, iar Regina Elisabeta a II-a să rămână doar imaginea Casei Regale.

Dacă regina va renunța la tron, Prițul Chales va deveni Prințul regent. O sursă din Palat a declarat pentru The Sun: „Scandalul stârnit de prințul Andrew i-a dat Prințului Charles ocazia să demonstreze că este capabil să conducă. Nimeni nu este mai presus decât instituția Familia Regală. Nici măcar Andrew, care este fiul preferat al Reginei. Charles știe aceste lucru și a acționat decisiv – în maniera unui rege. Acesta este momentul în care a devenit rege din umbră”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla până pe data de 21 aprilie 2021, atunci când Regina va împlini 95 de ani, vârsta de retragere din viaţa publică.