În timp ce unele țări dau semne de relaxare a măsurilor instituite din cauza pandemiei de COVID-19, altele iau măsuri drastice, pentru a limita răspândirea îmbolnăvirilor. Este și cazul Franței al cărei Guvern ia măsuri dure pentru a se asigura că nu vor înmulți cele aproximativ 25 de mii de decese cauzate de noul coronavirus până în acest moment.

Acum mai puțin de o săptămână, guvernul de la Paris a creat controverse, după ce a anunțat decizia de a opri orice tentativă ca fotbalul profesionist să fie reluat, până cel mai devreme în luna august. Astfel campionatul intren se va relua direct cu sezonul 2020/2021.
În acest weekend,  guvernul francez a șocat din nou, după ce a decis prelungirea stării de urgență sanitară cu două luni, până pe data de 24 iulie.

Introdusă pe 24 martie, starea de urgenţă sanitară este prelungită deoarece ridicarea sa la 23 mai este considerată de autorități „ar fi prematură”, iar riscurile de revenire a epidemiei au fost dovedite în mai multe state după întreruperea bruscă a măsurilor în vigoare. Acestea sunt argumentele oferite în proiectul de lege examinat sâmbătă în consiliul de miniştri şi care ar urma să fie înaintat începând de astăzi către parlament.

Textul are în atenție cu prioritate condițiile de carantină pentru cei care vin în țară și sunt descoperiți pozitivi, dar propune și introducerea unui „sistem de informare” privind persoanele bolnave şi anturajul lor, pentru o perioadă maximă de un an.
„Miza următoarelor luni va fi să învăţăm să trăim cu virusul”, a declarat ministrul francez de Interne, Christophe Castaner.