Turiștii se vor putea bucura de o călătorie la înălțime

Societatea de Transport din București anunță pe SICAP licitație pentru achiziționarea a șase vehicule supraetajate pentru traseul turistic. Este vorba despre șase autobuze double rulate-second hand. 

Contractul va avea o durată de două luni de la data semnării. Valoarea totală estimată este de 360.000 de euro. În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 70%, termenul de garanție a produselor ofertate 10%, termenul de livrare 10%, numărul de kilometri rulați 10% (autobuzele vor avea un rulaj de maximum 300.000 de kilometri), potrivit Hotnews.

Licitația se va desfășura prin procedură simplificată. Termenul limită pentru primirea ofertelor este de 3 octombrie. Programul „Bucharest City Tour” este un proiect prin care STB pune la dispoziția turiștilor o linie specială de autobuze supraetajate care îi plimbă pe aceștia pe un traseu la cele mai importante trasee din oraș.

Acest program nu a mai funcționat în ultimii trei ani. Acest lucru s-a întâmplat din 2019, 2020 și 2021, din cauza restricțiilor sanitare legate de Covid-19. În 2022, STB a ajuns la concluzia că autobuzele pe care le folosea sunt prea vechi. Acestea erau închiriate din Constanța și se defectau constant.

Decizie importantă pentru transportul din București. STB vrea să cumpere autobuze ca în Londra
Arhivă presă

Traseul „Bucharest City Tour”: Piața Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piața Unirii și retur pe ruta Universitate, Piața Charles de Gaulle și șoseaua Kiseleff. Un bilet costa 25 de lei/ adult, respectiv 10 lei/ copil.

Mihnea Jida, membru în consiliul de administrație a STB, și-a exprimat speranța ca programul „Bucharest City Tour” să fie reluat în următorul an.

„STB va avea, din nou, autobuze turistice. Procedura de achiziție a 6 autobuze supraetajate tocmai ce a fost lansată, ceea ce ne îndreptățește să sperăm că îndrăgitul program „Bucharest City Tour” va fi reluat în următorul an.

Este un serviciu indispensabil pentru orice capitală cu pretenții de destinație turistică și mă bucur că STB contribuie, în acest mod, la imaginea orașului nostru, așa cum poate fi el descoperit de oaspeți, dar și de bucureșteni”, a scris acesta pe rețelele de socializare.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii