Donald Trump nu mai surprinde mult pe nimeni. Ieșirile sale necontrolate, gesturile nepotrivite, deciziile inconștiente fac parte din comportamentul obișnuit al președintelui SUA. Și chiar dacă este cel mai puternic bărbat din lume, asta nu înseamnă că acțiunile sale sunt ferite de critici.

Reclamă

Ultimul anunț controversat al președintelui Statelor Unite este acela că iși dorește să desființeze comisia anti-COVID, de la nivelul administrației prezidențiale.

Și asta deși Statele Unite ale Americii au fost, de departe, cea mai afectată țară de epidemia de coronavirus. Și chiar dacă, peste 70.000 de oameni au decedat, iar experții spun că încă nici măcar nu a fost atins vârful crizei sanitare. În ciuda acestor realități îngrijorătoare, Donald Trump a decis că „sănătatea financiară” este mai importantă.

Reclamă

Decizia ar fi fost luată  după ce oficialii din sistemul sanitar american avertizau în privința unui nou val de îmbolnăviri. Acesta ar putea fi înregistrat odată ce afacerile vor reporni şi oamenii vor începe să meargă la muncă. Astfel, Trump a decis să nu-și trădeze convingerile de afacerist, setat pe câștig financiar.

„Nu spun că totul e perfect şi, da, vor fi unii oameni afectaţi? Da. Vor fi unii afectaţi grav? Da. Dar trebuie să ne deschidem ţara şi trebuie să o deschidem curând” a declarat Trump.

Întrebat direct în cadrul unui interviu dacă crede că vor fi pierdute vieți pentru redeschiderea țării, Trump spune că „acest lucru este posibil”. Președintele american a spus că populația este responsabilă de respectarea măsurilor de igienă și distanțare socială.

„Trebuie să ne luăm țara înapoi”, a încheiat Trump.