Patronii stației GPL de la Crevedia, unde s-au produs 4 explozii devastatoare, rămân în spatele gratiilor. Este ultima decizie a Tribunalului București, după ce Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au contestat măsura de arest preventiv și au cerut cercetarea sub control judiciar.

Decizie de ultimă oră în cazul partonilor din Crevedia: rămân în arest

Ionuț Doldurea și asociatul său, Cosmin Stângă, rămân în continuare în arest preventiv. După exploziile de la Crevedia, magistrații au decis ca cei doi să fie cercetați în spatele gratiilor. Hotărâre pe care cei doi au contestat-o. Avocații lor au încercat să obțină control judiciar pentru amândoi.

Tribunalul București a decis marți, 19 septembrie, ca patronii stației GPL să nu fie lăsați liberi. Hotărârea este definitivă și a fost luată după ce Doldurea și Stângă au fost audiați timp de 6 ore.

Stația GPL de la Crevedia funcționa ilegal de mai bine de 2 ani. Localnicii se temeau de ce se întâmpla acolo, dar legăturile politice ale lui Doldurea au contat mai mult în ochii autorităților responsabile.

Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea. În Crevedia, avea stația unde s-au produs cele 4 explozii care au băgat 57 de persoane în spital, dintre care 4 au pierdut lupta cu viața. Primăria știa de activitatea de acolo, dar nu s-a luat nicio măsură.

Aerial view of the site of an explosion at a LPG station in Crevedia, near Bucharest, Romania, August 27, 2023. Inquam Photos/George Calin via REUTERS

Care este cauza exploziilor de la Crevedia

Autoritățile au stabilit că de vină pentru incendiul care a provocat exploziile au fost scurgerile de gaze de la o cisternă la alta. În momentul producerii tragediei, la stație lucrau mai multe persoane, printre care și cetățeni străini, de naționalitate nepaleză.

Unul dintre ei a decedat, după ce a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului. Alți 3 civili au murit la spital, din cauza arsurilor și a rănilor suferite după explozii. Toți erau localnici din Crevedia, care aveau casele în apropierea stației. O altă persoană a murit în noaptea tragediei, după ce a făcut infarct.