Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Guvernul pregătește acordarea de tichete de masă pentru salariații CFR și Metrorex. Într-un memorandum special, ministrul va propune ca acești angajați să beneficieze de această facilitate, în conformitate cu regulile existente pentru ceilalți salariați.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a promis că va înainta un memorandum Guvernului pentru a permite angajaților CFR și Metrorex să primească tichete de masă. Această decizie vine în contextul în care există o ordonanță care limitează anumite cheltuieli pentru a se încadra în deficitul bugetar.

Cu toate acestea, ministrul consideră că aceeași regulă ar trebui aplicată și pentru CFR și Metrorex, astfel încât angajații acestor companii să beneficieze de tichete de masă. Sorin Grindeanu a declarat că va merge în Guvern săptămâna viitoare cu memorandumul pentru a susține această propunere.

O promisiune în ciuda pierderilor înregistrate de companii

Ministrul a făcut această promisiune în ciuda faptului că companiile înregistrează pierderi și sunt supuse unor restricții. Cu toate acestea, el consideră că angajații ar trebui să beneficieze de tichetele de masă, în conformitate cu prevederile legale existente.

Decizie de ultimă oră a Guvernului! Și acești angajați vor primi tichete de masă arhivă

Sorin Grindeanu a subliniat că pierderile înregistrate de aceste companii sunt istorice și că angajații ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și ceilalți salariați. Prin urmare, el va propune o excepție de la prevederile ordonanței pentru CFR și Metrorex, astfel încât aceștia să poată beneficia de tichetele de masă.

Pregătiri de grevă la metrou

Declaratia ministrului vine în contextul în care angajații Metrorex au anunțat că se pregătesc de grevă din cauza faptului că nu mai primesc bonuri de masă.

Nemulțumirile au apărut în urma prevederilor Legii 296/2023, care au intrat în vigoare la 1 noiembrie și care afectează în mod semnificativ angajații de la Metrorex.

Sindicaliștii de la metrou se pregătesc de protest și amenință cu greva în cazul în care Metrorex nu va fi exceptat de la prevederile acestei legi. Astfel, angajații din metrou vor protesta în fața Guvernului pe data de 13 noiembrie 2023.