Decesele de COVID se apropie de 10.000. La nivel mondial, coronavirusul nu iartă

Mesaj îngrijorător al preşedintelui Iohannis: "Această boală este una foarte atipică și vă spun din capul locului că vom avea mai multe cazuri."

Publicat: joi, 19 martie 2020, 16:58

Actualizat: joi, 19 martie 2020, 23:08

La nivel mondial, până la această oră, potrivit Worldometers, coronavirusul a ucis 9.312 de oameni.
În ultimele 48 de ore, numărul deceselor a crescut considerabil, iar numărul infectărilor a crescut neaşteptat de mult, ajungând la 227,952.

Aproape 1000 de decese în 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 712 decese de infectare cu noul virus. În total sunt 90.293 de cazuri de COVID-19. Din nefericire, în Europa coronavirusul evoluează foarte rapid.

Situația actuală din România

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor de pretutindeni că apelează la solidaritate şi că epidemia de coronavirus poate fi oprită doar dacă oamenii sunt uniţi şi respectă indicaţiile autorităţilor.

„Depinde de noi să îngrădim răspândirea acestei boli. Această boală este una foarte atipică și vă spun din capul locului că vom avea mai multe cazuri. Trebuie să prevenim, să încetinim răspândirea acestei boli. Fiecare român trebuie să își joace rolul lot corect în aceste măsuri pe care le-am emis prin decratarea stării de urgență. Spuneți oamenilor când se întâlnesc să nu își mai dea mâna. Să nu se mai îmbrățișeze. Cel mai bine să nu se mai întîlnească decât dacă este neapărat necesar”, a precizat Klaus Iohannis

Efortul medicilor, apreciat de Iohannis

„Celor din spitale le spun să vă pregătiți cu toții. Azi când vorbim nu avem atât de multe cazuri. Trebuie să încetinim răspândirea bolii. Îi încurajez pe medici. Le mulțumesc. Fiecare român să-și facă treaba corect. Trebuie să transmitem românilor lucruri importante și ce așteptăm de la ei ce să facă și ce să nu facă. Oamenii nu trebuie să facă deplasări inutile. Să evite contactul direct și fizic cu alte persoane. Nu mai dați mâna, nu vă îmbrățișați. Stăm la o distanță rezonabilă unii de alții când vorbim sau muncim împreună. Vom avea mult mai multe cazuri, asta e clar. Ne spun specialiștii”, a mai declarat Iohannis.

Citește și: