Familia regală nu are atât de mulți bani precum ai fi înclinat să crezi

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii – care a urcat pe tron în urmă cu 70 de ani și a murit joi la vârsta de 96 de ani – nu a fost atât de bogată pe cât ai putea crede.

Elisabeta a II-a avea o avere netă de 340 de milioane de lire sterline. Aceasta este cu mult mai mult decât oricare alți membri ai familiei regale. Inclusiv a ducelui și ducesei de Sussex. Care au o avere comună de 30 de milioane de dolari.

După moartea Reginei, Prințul Charles a devenit regele Carol al III-lea. Astfel, și-a înlocuit mama ca monarh domnitor și proprietar al Crown Estate.

În fiecare an, familia regală primește o sumă de bani de la contribuabili, numită Grantul Suveran

Sky News on TikTok

20.2K Likes, 1.4K Comments. TikTok video from Sky News (@skynews): „Sky’s Paul Kelso takes a look at the #finances of the #RoyalFamily #Queen #KingCharles #PrinceWilliam #PrinceAndrew #money”. Where does the Royal Family’s money come from? | Sky Correspondent Paul Kelso. original sound.

Acordul de bază este că familia regală primește grantul în schimbul predării tuturor profiturilor din Crown Estate – portofoliul masiv de proprietăți al familiei – către guvern. În fiecare an, monarhul domnitor primește o sumă de bani echivalentă cu 25% din profiturile Crown Estate.

Grantul a însumat 82,2 milioane de lire sterline în 2019. Grantul suveran plătește pentru întreținerea proprietății și utilități, călătoriile familiei și salariile angajaților regali, potrivit rapoartelor financiare oficiale ale familiei regale. Dar The Telegraph observă că grantul nu acoperă costurile securității și ceremoniilor regale. Banii provin din alte câteva locuri.

Venitul privat al monarhului domnitor se numește Pungă Privată

Acești bani provin de la Ducatul de Lancaster – un portofoliu de pământ și alte active care se află în familia regală de sute de ani. Conține active nete de 548,6 milioane de lire sterline. Inclusiv 18.433 de hectare de terenz și este alcătuită din proprietăți rezidențiale, comerciale și agricole

A adus 20,7 milioane de lire sterlineîn 2019, potrivit The Journal. Potrivit site-ului web al familiei regale, această sumă ajută la costurile neacoperite de Grantul Suveran. Și anume, este folosită pentru a plăti „cheltuielile suportate de alți membri ai familiei regale”.

CITIȚI ȘIAlimentul care nu lipsește niciodată de pe masa familiei regale. Este consumat în fiecare an, de Crăciun

Regina avea și alte bunuri valoroase care s-au adăugat la valoarea ei netă

Regina deținea, de asemenea, Balmoral și Sandringham Estates, o colecție extinsă de artă și alte bunuri valoroase care fuseseră transmise de la monarhii anteriori, a spus Colchester de la Wall Street Journal într-un episod din podcastul What’s News al The Journal.

Valoarea totală necunoscută a proprietății Alteței Sale Regale face dificilă estimarea averii nete totale a acesteia, potrivit The Journal. Un expert în finanțe regale a spus The Journal că membrii familiei regale sunt „milionari, nu miliardari”. În 2016, The Sunday Times a estimat valoarea netă a Reginei la 340 de milioane de lire sterline.

Regele avea un flux important de venituri pe când era încă prințul Charles

Ducatul de Cornwall – încă o suită de proprietăți deținute de familia regală – a acoperit cheltuielile prințului Charles și ale moștenitorilor săi. Asta înseamnă că Harry și Meghan, William și Kate și copiii lor erau, de asemenea, acoperiți de Ducatul de Cornwall. Charles le-a plătit un total 5 milioane de lire sterline în 2019.

Ducatul i-a plătit lui Charles 21,6 milioane de lire sterline, a raportat The Journal. Valoarea sa totală este de 923,8 milioane de lire sterline.

Înainte de moartea ei, regina și prințul de Wales au controlat efectiv cea mai mare parte a averii familiei regale. Și au împărțit plățile pentru a susține alți membri ai familiei.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.