Anul 2024 va fi unul de foc pentru România! Vor avea loc mai multe alegeri, inclusiv alegerile locale, unde vor fi aleși primarii României.   

Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat recent că își mai dorește un mandat la conducerea Bucureștiului. De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Gabriela Firea va fi candidatul PSD pentru Primăria Municipiului București în anul 2024.   

Cel mai probabil aceștia vor fi cei doi politicieni care se vor lupta pentru ocuparea principalului scaun din PMB. Potrivit unui sondaj realizat de CURS, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Nicușor Dan ar fi votat de 23% dintre bucureșteni, asta dacă ar candida independent. Pe de altă parte, dacă acesta ar fi susținut de PNL, el ar ridica voturile la 31%.   

Lovitură pentru Nicușor Dan

Din partidele de dreapta niciun politician nu ar avea șanse să o învingă pe Gabriela Firea, în afară de Nicușor Dan. De exemplu, Ciprian Ciucu, actualul primar al Sectorului 6, ar obține doar 7% din voturile bucureștenilor. Vlad Voiculescu de la USR ar fi votat de 9% din locuitorii Capitalei.  

Surpriza este mare și la nivel de încredere. Se pare că bucureștenii au mai multă încredere în Nicușor Dan, decât în premierul Nicolae Ciucă sau în președintele Klaus Iohannis. Cu toate acestea, la orice capitol, pe primul loc iese PSD-ul, candidatul acestui partid fiind Gabriela Firea.  

De necrezut! Cine va fi viitorul primar al Capitalei. Lovitură dură pentru Nicușor Dan

Așadar, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, PSD ar obține 34%, PNL 18% și USR 17%.   

Care sunt principalele probleme ale Capitalei

Întrebați care sunt principalele probleme ale Capitalei, bucureștenii au pus pe primul loc căldura, cu 17%. Aceasta este urmată de traficul infernal (16%), starea spitalelor ( 14%), și poluarea ( 13%). Alte probleme amintite în sondaj sunt alimentarea cu apă caldă, lipsa parcărilor, starea școlilor și a grădinițelor, dar și starea parcurilor.   

Sondajul CURS a fost realizat pe 1.500 de respondenți în perioada decembrie 2022- ianuarie 2023, prin metoda față în față. A fost dată o marjă de eroare de +/ – 2,5%.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.