Reclamă

După doi ani de pandemie, nunțile au fost la ordinea zilei în acest sezon. Deși vremea s-a răcit, numeroase astfel de evenimente sunt încă programate. Astfel că, localurile se dau peste cap să facă față cererii numeroase. Când vine vorba însă de siguranța alimentelor și de meniurile concepute, responsabilitatea acestora trebuie să fie una exemplară.

Mirele a avut nevoie de perfuzii

Două nunți au avut loc weekend-ul trecut, în același local, pe niveluri diferite. Una dintre petreceri avea pe listă peste 250 de invitați, iar cealaltă aproximativ 100. După degustarea aperitivelor, mai mulți participanți de la ambele petreceri au început să acuze stări de rău.

De altfel inclusiv mirele a prezentat vărsături și frisoane, semne clare ale toxiinfecției alimentare. La fața locului au fost solicitate mai multe ambulanțe care să le acorde nuntașilor primul ajutor.

Numărul celor care au început să se simtă rău a crescut însă la scurt timp. Astfel că, personalul de pe ambulanță a decis ca o parte dintre invitați să fie transportați la spital. Printre aceștia s-a numărat și un copil de doar 2 ani.

O anchetă a fost deschisă legată de acest caz. Oamenii legii alături de autoritățile de control, Sanepid, DSV, OPC caută să identifice acum ce le-au provocat stările de rău invitaților.

Complexul hotelier care a fost în centrul acestui context controversat este localizat în stațiunea turistică Sâmbăta de Sus. Localul este de altfel extrem de frecventat pentru astfel de evenimente și petreceri private.
Rămâne însă ca autoritățile să identifice cauzele exacte care au condus la un astfel de deznodământ. Cel mai probabil, va fi efectuată o analiză a alimentelor utilizate în prepararea meniurilor. De asemenea, inspectorii vor evalua și modul în care acestea au fost depozitate.

Proprietarii complexului hotelier se pot alege cu sancțiuni usturătoare sau chiar cu închiderea localului până la remedierea problemelor.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro