Reclamă

Chiar și acei oameni cărora le place să cânte melodiile lor preferate în mașină vă vor spune că ascultarea unei înregistrări cu propriile voci poate fi înfiorare.

După cum se dovedește, există un motiv științific în spatele acestei reacții. Neel Bhatt, profesor asistent de otolaringologie la Universitatea din Washington, a declarat pentru CNN că munca sa de chirurg implică de obicei să-și înregistreze pacienții cu probleme de voce. Pentru a determina dacă tratamentele sale au mers fără probleme.

Cu toate acestea, acest proces tinde întotdeauna să se încheie cu această întrebare a pacienților: „Eu vorbesc așa?”

1.De ce nu ne place

De ce urâm sunetul propriilor voci? Nu ești singurul care se strâmbă la o înregistrare vocală
Pixabay

Bhatt a explicat că antipatia față de sunetul propriilor voci este fiziologică și psihologică. În primul rând, înregistrările audio se traduc diferit în creierul tău decât sunetul cu care ești obișnuit când vorbești.

Sunetul de la un dispozitiv audio trece prin aer și apoi în ureche (cunoscut și sub denumirea de conducție a aerului). La rândul său, energia sonoră are un impact asupra timpanului și oaselor. De acolo, oasele urechii transmit vibrațiile sonore către cohleea ta. El a observat că acest lucru declanșează axonii tăi nervoși care vor semnala sunetul către creier.

2.Vorbirea

Vorbirea, pe de altă parte, permite sunetului să circule în urechea internă dintr-o cale internă prin craniu. Unele sunete vor trece prin procesul de conducere a aerului, dar este cu adevărat un echilibru între exterior și interior. Acesta din urmă înseamnă că îți auzi vocea la o frecvență mai joasă, care de obicei semnalează un sunet mai profund și mai bogat în ton. Deci, vocea ta înregistrată tinde să pară mai înaltă și mai subțire.

3.Un alt motiv pentru care oamenilor nu le plac vocile lor înregistrate

Bhatt a spus că este nou-nouț și te întemeiază cu realitatea cum suni versus modul în care îți percepi vocea. Deoarece este o parte a identității de sine, el a explicat că poate fi incomod să simți că ceea ce aud alții de la tine nu are legătură cu modul în care crezi că te prezinți. Și pur și simplu, oamenii nu sunt obișnuiți să se audă diferit.

De fapt, într-un studiu din 2005 publicat pe John Wiley & Sons, cei care au experimentat probleme de voce și au ascultat înregistrări ale lor s-au gândit negativ la vocile lor înregistrate în comparație cu clinicienii lor. Una peste alta, sunetul pe care îl auzi este doar o preferință personală. Iar cei din jurul tău încă iubesc felul în care vorbești.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro