Reclamă

Nu de puține ori, persoanele care ajung în cabinetul nutriționistului fac un pas înapoi atunci când le este întocmit planul alimentar. Acest lucru nu se întâmplă din cauza meniului personalizat ci altui aspect. Mulți dintre nutriționiști recomandă în dietele respective și o serie de suplimente alimentare. Acest lucru îi sperie pe mulți dintre pacienți care abandonează lupta înainte de a o începe propriu-zis.

Rolul administrării acestora este însă unul bine definit.

Meniul slab caloric are nevoie deseori de aport de vitamine și minerale

Există concepția că vitaminele îngrașă, iar din acest motiv multe persoane se feresc să le consume. În cadrul unei diete personalizate, nutriționistul va știi exact care este aportul de vitamine și minerale de care ai nevoie. Dacă nu reușești ca din nutrienții consumați zilnic să îți iei aportul de vitamine, va fi nevoie de suplimentarea lor. Acesta este și rolul „pastilelor” recomandate de nutriționiști.


Ce presupune consultul de nutriție

Multe persoane cu probleme de greutate amână cât se poate de mult vizita la nutriționist. Fie de teamă sau fie din cauza stimei de sine scăzute, unele persoane supraponderale refuză consultul de nutriție. Acesta este însă de cele mai multe ori, primul pas spre o viață normală.

Consultația la nutriționist are mai multe etape.În primă fază, specialistul te va îndruma spre o serie de analize de sânge. Acestea vor arăta care sunt eventualele disfuncții din organism care te-ar împiedica să slăbești. Tot prin intermediul acestora nutriționistul va identifica și deficitul de vitamine.

Ulterior, vei fi invitat la o discuție sinceră despre stilul tău de viață.Abia apoi, dieteticianul va întocmi planul personalizat de alimentație.

Dacă dietele populare promit rezultate rapide, medicul te va îndruma spre un regim pe termen lung, cu rezultate garantate.Slăbirea rapidă îți poate afecta organismul serios, iar astfel, ai putea suferi numeroase complicații ce pot duce inclusiv la declanșarea bolilor grave.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro