Reclamă

În bucătărie, sarea este folosită în principal pentru a condimenta mâncărurile. Acest ingredient, a cărui utilizare nu este recomandată la gătit, poate fi un aliat de nădejde pentru curățare. Acest ingredient 100% natural este un substitut perfect pentru anumite produse chimice, cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau oțetul alb. Pur și simplu se amestecă cu apă pentru un efect spectaculos!

Există multe moduri de a folosi sarea. În plus față de utilizarea sa în gătit, acest ingredient natural este un excelent agent de curățare. Diluează o cantitate potrivită în apă și lasă-te surprins de acțiunea sa incredibilă. Pentru a-l folosi ca produs de curățare, este recomandabil să aruncați o privire la numeroasele sale proprietăți în prealabil.

Sursa: Social media

Cum poate fi folosită sarea pentru a curăța podeaua?

Sarea poate rezolva, într-adevăr, multe probleme interne. Acesta este motivul pentru care este adesea folosit în locul anumitor produse de uz casnic, care sunt adesea dăunătoare.

Sarea este un excelent agent de curățare

Dacă nu aveți la îndemână o soluție naturală, cum ar fi oțetul sau bicarbonatul de sodiu, puteți oricând să combinați sare și apă pentru a detartra robinetele, a elimina mirosurile neplăcute și a desfunda chiuvetele. Pentru a face acest lucru, se fierb 2 litri de apă și se adaugă sare grunjoasă.

Se toarnă amestecul în chiuvetă și se lasă câteva minute. Apoi clătiți țevile. Pentru o curățare mai profundă, adăugați oțet alb la această soluție. De asemenea, puteți turna sarea grunjoasă direct pe suprafețe, lăsați-o să acționeze și apoi frecați cu un burete.

Sarea este un dezinfectant natural

Pe lângă proprietățile sale de curățare și degresare, sarea este un ingredient esențial pentru eliminarea bacteriilor și a mucegaiului de pe suprafețe. Pentru a face acest lucru, pur și simplu turnați o jumătate de cană de sare fină într-o găleată cu apă fierbinte. Folosiți un mop pentru a vă curăța podeaua. Acest lucru va reda strălucirea suprafețelor din lemn sau a gresiei. Pentru mai multă eficiență, nu ezitați să adăugați suc de lămâie în apa sărată.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro